Mz Mable

Det som driver Maria är nyfikenhet och hon söker ständigt upp intressanta lärare och dansare för att fylla på sina kunskaper samt utmana sig själv. Att få utvecklas för att kunna inspirera andra är en stark drivkraft. Maria är en mångsidig dansare som började med egyptisk magdans för att sedan träna folkdanser från arabvärlden och Turkiet till att nu utforska kropp och gestaltning genom dramatiserad dans.

2013 bildade Maria Limelights under vars namn hon kan vidareutveckla sina idéer tillsammans med andra artister som grupp. Mz Mable är Marias alter ego som solist. Mz Mable är en avdankad Hollywoodstjärna som tar alldeles för mycket plats och dricker alldeles för mycket gin. Sad Romance, som Mz Mable framför i år, är en förklaring till varför Mz Mable har blivit som hon blivit och en möjlighet för Maria att få ta sig an djupare känslor såsom övergivenhet, ilska och mod att fortsätta trots allt.

Maria arbetar sedan många år som lärare på Layali Orientaliska Dansakademi i Stockholm men du kan även hitta henne på olika festivaler runt om i Europa. Oftast i en svettig danssal där hon suger upp nya idéer och fyller på sin repertoar!