Första programsläppet för Alternativfesten!


Det är med stort nöje vi nu kan presentera våra första bokningar för årets Alternativfesten! Vi börjar med en rad musikartister och vi är oerhört glada att kunna presentera de svenska gothrocklegenderna i Dark Side Cowboys, som gör ett av få framträdanden i Sverige detta år hos oss i Sandviken i samband med att de nyligen släppt ett nytt album. Vi gästas även av nya stjärnskottet på den svenska subkulturhimlen: Normoria (Stockholm) samt industri/crossover-bandet Ninedee som har rötterna i norrland (Umeå/Piteå) och som kommer med nytt material i höst. Vi har även lokala aktörer: från Sandviken kommer Emma Persson, som också kommer framträda under festivalen.

Det blir mycket mer än bara musik på Alternativfesten. Vi kommer framöver att presentera aktörer och händelser inom cosplay, dans och konst och redan nu kan vi berätta att vi kommer få en mycket spännande modevisning till festivalen. Samiske konstnären Tomas Ponga (Ånäset) kommer med sin senaste kollektion ”Noaidi”, där han blandar samisk tradition med subkulturella stilar. Vi kan även redan nu presentera vår första konstnär till årets utställningsytor: Kai Reichwaldt  som med sin konst ifrågasätter vad som är vackert och inte.

Alternativfesten går av stapeln 9-11 november på Kulturcentrum i Sandviken. Vi välkomnar er i höst till oss. Biljetter planerar vi att släppa i augusti och många fler medverkande kommer tillkomma i programmet. Vill du uppträda, medverka eller samarbeta med oss? Vill du vara volontär? Kontakta oss.