Elnaz

Elnaz har dansat så länge hon kan minnas och brinner särskilt för orientaliska danser och musik. Hon började ta klasser år 2008 hos svenska Tribalpionjären Sophia Tillman, där hon fördjupade sig helt i Fat Chance Belly Dance Style (tidigare ATS) och (Tribal) Fusion Belly Dance. Snart därefter började hon hålla sina egna danskurser i Stockholm och blev snabbt uppskattad för hennes pedagogiska färdigheter likväl som för hennes roliga koreografier.

Elnaz har lång erfarenhet av att uppträda i Sverige och har även uppträtt internationellt. Med en förkärlek till de traditionella folkloristiska stilarna från Egypten och till den moderna amerikanska stilen Fusion Belly Dance är Elnaz en mångfacetterad dansare med bred kompetens. Genom åren har hon gästat både stora och små scener hos exempelvis Berns, Grand Hôtel och Nalen. Hon har även uppträtt internationellt i länder såsom Egypten, Spanien, Serbien, Finland och Tyskland. Som artist är Elnaz uppskattat för hennes förmåga att fånga sin publik och för att förmedla känsla.

Som lärare tycker Elnaz att det viktigaste är att arbeta hårt, samtidigt som man har kul. Som lärare önskar hon förmedla den glädje som dansen skänkt henne under så många år, samtidigt som hon önskar stärka kvinnor i deras egna kroppar och konstnärskap.