Allmänna villkor och information 2023

Allmänna villkor och mer information 2023

Betalning förköp:
Beställer du biljetter via Kulturcentrum finns där information om hur du hämtar dina biljetter.

Om du betalar via Swish så är det viktigt att du kan uppge ditt telefonnummer och namn i entrén när du kommer.
If you order tickets through PayPal, please keep your payment reciept available when you arrive to the festival.

Vi återköper inga biljetter och avråder från köp av andrahandsbiljetter.

Betalning vid entrén:
Biljetter finns att köpa vid entrén i mån av plats.

Festivalarmbandet = din biljett på området
Festivalarmbandet är en värdehandling och det är personligt och får ej överlåtas. Festivalarmbandet är endast giltigt när det satts fast och i ej skadat skick sitter kvar runt handleden och inte avlägsnats. Festivalarmbandet ska sättas fast så att det ej går ta av utan att förstöra förseglingen. Vi kompenserar inte för förstörda armband.

Lagar och bestämmelser
Festivalen förbehåller sig rätten att avvisa störande och för onyktra personer utan vidare motivering eller kompensation. Vid avvisning klipps ev. festivalarmband. .

Platsgaranti till programpunkter
Eftersom Alternativfesten är en festival, kan vi inte garantera alla plats vid varje scen eller programpunkt. Först till kvarn gäller för varje uppträdande. Vissa scener har blandade sitt- och ståplatser. Ingen av dessa är reserverade. Kommer du FÖR SENT så finns alltså en risk att dörrarna till lokalen är stängda och du får vänta till personalen bedömer att fler kan släppas in. Detta är för allas trivsel och säkerhet.

Delar av festivalens program har FRI ENTRÈ. Även där kan det vara begränsat antal platser.

Tillgänglighet
Vi strävar efter största möjliga tillgänglighet för festivalens besökare.Lokalerna på Kulturcentrum är tillgänglighetsanpassade. Vi arbetar också med tillgänglighet för såväl artister som för de som arbetar med dokumentation och media, kontakta oss så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Ta gärna kontakt med oss inför eventet om du har särskilda behov så kommer vi göra vårt bästa för att hjälpa till.

Barn
Barn under 3 år får inte gå in på delar av festivalområdet där ljud förekommer som del av föreställning under några som helst omständigheter. Barn som fyllt 3, men ännu inte fyllt 13 måste använda hörselkåpor eller väl utformade öronproppar om de vistas på scener för musikkonserter. Detta har att göra med lag och bestämmelser runt ljudvolymer vid arrangemang. Vi tillhandahåller INTE hörselkåpor, öronproppar eller motsvarande. Målsman är ansvarig för detta.

Foto och film
Som gäst på Alternativfesten är du medveten om att du kan hamna på film och bild. Vid fotografering gäller att: fråga gärna innan du fotar en besökare. Detta för allas trivsel. Foto med blixt är förbjudet på de flesta föreställningar, gäller såväl ackrediterade fotografer som besökare. Systemkameror och avancerade kameror och optik med starka zoomlinser får inte medhas utan tillstånd/fotopass. Det kan vara möjligt att få fotopass även om du är besökare.

Filmning är generellt förbjudet på festivalen. Om du vill filma krävs fotopass. Filmkameror är ej tillåtna. Alternativfesten har egen personal som filmar. Vi förbjuder såklart inte mobiltelefoner och pocketkameror, däremot vill vi att ni respekterar artisters och besökares integritet samt fotoförbud vid vissa föreställningar av rättighetsskäl. Tack.

För fotopass krävs att ni ansöker om tillstånd, kontakta oss. Även då kan vissa programpunkter ha fotoförbud. Press och media ansöker om ackreditering.

Mat och dryck
Fiket är öppet under delar av festivalen. Där finns dryck och även lite tilltugg. Vi kommer inte servera mat. Vi rekommenderar närliggande restauranger i centrum.

Frågor
Har du frågor som inte besvarats ovan, tveka inte att kontakta oss.
Med reservation för ev. tillägg och ändringar.