Allmänna villkor och information

Allmänna villkor och mer information 2018

Betalning förköp:
Förköpsbiljetter som köps via hemsida kan betalas med paypal eller med de vanligaste betal- och kreditkorten via PayPal (utan PayPal-konto). Antal förköpsbiljetter är begränsade. Du kommer att få ett bekräftelsemail med ett ordernummer. Det är ditt köpbevis/kvitto. Spara det och ha det tillgängligt när du kommer till festivalen så du kan visa upp det på mail eller om du skriver ut det.

Vi återköper inga biljetter och avråder från köp av andrahandsbiljetter.

Betalning vid entrén:
Biljetter finns att köpa vid entrén i mån av plats.

Uthämtning av förköp
Tvådagars förköpsbiljetter kan lösas in när entrén öppnat.
Endagars förköpsbiljetter kan endast lösas in samma dag som de avser när entrén öppnar. .

Du måste vid det tillfället även vid behov kunna legitimera dig för att hämta ut festivalarmbandet samt kunna uppge den mailadress du använde vid din beställning beställt från.

Festivalarmbandet = din biljett på området
Festivalarmbandet är en värdehandling och det är personligt och får ej överlåtas. Festivalarmbandet är endast giltigt när det satts fast och i ej skadat skick sitter kvar runt handleden och inte avlägsnats. Festivalarmbandet ska sättas fast så att det ej går ta av utan att förstöra förseglingen. Vi kompenserar inte för förstörda armband.

Garderobsavgifter
Garderobsavgifter kan tillkomma beroende på krav från lokalhållaren.

Lagar och bestämmelser
Festivalen förbehåller sig rätten att avvisa störande och för onyktra personer utan vidare motivering eller kompensation. Vid avvisning klipps ev. festivalarmband. .

Barn
Barn under 3 år får inte gå in på delar av festivalområdet där ljud förekommer som del av föreställning under några som helst omständigheter. Målsman är ansvarig för detta. Barn som fyllt 3, men ännu inte fyllt 13 måste använda hörselkåpor eller väl utformade öronproppar om de vistas på scener för musikkonserter. Målsman ansvarar för att sitt barn använder dessa. Detta har att göra med lag och bestämmelser runt ljudvolymer vid arrangemang. Vi tillhandahåller INTE hörselkåpor, öronproppar eller motsvarande.

Platsgaranti till programpunkter
Eftersom Alternativfesten är en festival, kan vi inte garantera alla plats vid varje scen eller programpunkt. Först till kvarn gäller för varje uppträdande. Vissa scener har blandade sitt- och ståplatser. Ingen av dessa är reserverade. Kommer du FÖR SENT så finns alltså en risk att dörrarna till lokalen är stängda och du får vänta till säkerhetspersonalen bedömer att fler kan släppas in. Detta är för allas trivsel och säkerhet. Delar av festivalens program har FRI ENTRÈ. Där gäller också först till kvarn.

Tillgänglighet
Vi strävar efter största möjliga tillgänglighet för festivalens besökare.Lokalerna på Kulturcentrum är tillgänglighetsanpassade. Vi arbetar också med tillgänglighet för såväl artister som för de som arbetar med dokumentation och media, kontakta oss så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Ta gärna kontakt med oss inför eventet om du har särskilda behov så kommer vi göra vårt bästa för att hjälpa till.

Foto och film
Som gäst på Alternativfesten är du medveten om att du kan hamna på bild av andra besökare, media och/eller andra fotografer. Filmning är generellt förbjudet på festivalen. Om du vill filma krävs fotopass.Vid fotografering gäller att: fråga gärna innan du fotar en besökare. Detta för allas trivsel. Foto med blixt är förbjudet på de flesta föreställningar, gäller såväl ackrediterade fotografer som besökare. Systemkameror och avancerade kameror och optik med starka zoomlinser får inte medhas utan tillstånd/fotopass. Det kan vara möjligt att få fotopass även om du är besökare.

Filmkameror är ej tillåtna. Vi förbjuder såklart inte mobiltelefoner och pocketkameror, däremot vill vi att ni respekterar artisters och besökares integritet samt fotoförbud vid vissa föreställningar av rättighetsskäl. Tack.

För fotopass krävs att ni ansöker om tillstånd, kontakta oss. Även då kan vissa programpunkter ha fotoförbud. Press och media ansöker om ackreditering.

Mat och dryck
Viss försäljning av förtäring och dryck kommer att finnas under festivalen. Vi kommer inte servera buffé eller mer avancerade matalternativ utan vi rekommenderar närliggande restauranger i centrum.

Frågor
Har du frågor som inte besvarats ovan, tveka inte att kontakta oss.
Med reservation för ev. tillägg och ändringar.