Workshop: Grunderna i Burlesk! med Fräulein Frauke

Foto AyeshaH

 

Lär dig grunderna i burlesk med en av Sveriges största internationella showgirls- Fräulein Frauke!

Burlesken har en rik historia av starka kvinnor (och män) som tar en självsäker och självklar plats på scenen med sin egen sexualitet och kropp som uttrycksmedel och grundmaterial.I burlesken så spelar kön*, kroppsstorlek, utseende, ålder etc ingen roll, utan det handlar om kreativitet och underhållningsvärde.

I workshopen “Burlesque 1.01” går vi igenom vad burlesk är, lite spännande historia, hur vi förhåller oss till kroppen och sexualitet på scenen och hur vi bygger upp ett nummer. Vi provar klassiska burleskmoves så som strutting, shimmy, posing, bump n grind, striptease och tasseltwirl, och skapar ett nummer tillsammans. Allt i en öppen och tillåtande miljö där vi hyllar våra individuella kroppar och har roligt! Queer, camp and feminist.

Dag: 12 november
Tid: 11.30-13.30
Plats: Kulturcentrum
Språk: Svenska (Engelska vid behov)

Övrigt: Grundkurs, men även erfarna är välkomna. Ingen tidigare erfarenhet behövs. Alla könstillhörigheter välkomna.
Medtag: Om man vill kan man ta med sig klackar (om man brukar/vill använda det), något att anteckna på samt en vattenflaska. Workshopen är till största delen dansbaserad (deltagare brukar dock inte bli svettiga).

Deltagaravgift: 300 kr (betalas kontant på plats eller med Swish/PayPal)

Föranmälan till: dans@subkulturer.se
Ange ditt namn, ålder och telefonnummer.

Drop in: i mån av plats.

Läs mer om Fräulein Frauke: www.frauleinfrauke.com

Workshopen presenteras i samarbete med Nätverket för utveckling av subkulturell dans, Dark Dance Society, en del av SUB – Riksförbundet För Subkultur.