Nuclear Nation – past, present, future


”Det är oerhört märkligt att en synthklubb drar igång 1998, jag kan inte tänka mig ett sämre synthår”, säger musikjournalisten Fredrik Strage om Linköpingsklubben Nuclear Nations födelse.

Detta är filmen om Linköpings-baserade föreningen Nuclear Nation och under Alternativfesten kommer det bli en exklusiv visning i Sandviken som ingår i en serie visningar runt om i landet.

I filmen ser vi mängder av arkivbilder och möter grundare, styrelsemedlemmar och aktiva genom åren som berättar om svett över att hitta lokaler, blodsutgjutelse som fick hela arrangörsstaben att åka till akuten och återvända lagom i tid för klubbkväll, tårar över det bokade världsbandet som lämnade återbud, och glädje över en gemenskap som är lika stark än idag. Samtidigt ställs frågan till dagens turnerande electronica-akter – vilken plats har en liten alternativklubb som Nuclear Nation på dagens och framtidens musikscen?

Om regissören
Henrik Perälä är en före detta journalist som gjort flera oberoende dokumentärfilmer där musik varit berättelsens kärna. Med en förkärlek till det icke-normativa är drivkraften att berätta om kreativa människor som verkar i skuggorna bortom mainstream.

Genre: Dokumentär
Längd: 43 min
Producent: Bodo Endres, Nuclear Nation
Regi och klipp: Henrik Perälä