Kulturcafé 3 juni med Oestergaards och Jimmy Bardin

I väntan på årets Alternativfesten bjuder AlternativaCultura in till Kulturcafé på Kulturcentrum Lördag den 3:e juni och det är fri entré! Det bjuds på konsert och konstutställning samt att föreningen säljer fika.

Medverkande:

OESTERGAARDS
Oestergaards är dark ambient-artisten Tomas Östergårds, bosatt i Gävle. Han har varit aktiv i det han kallar ”den skuggiga sidan av musiken” sedan 2016. Med tre släppta EPs har Oestergaards bevisat gång på gång att det är i den mörka ljudkammaren han känner sig hemma. Oestergaards har med sin dystopiska klangvärld nått internationell uppmärksamhet och har kallats ”the next big thing” inom dark ambient. Ljudlandskapet är grovt mejslat ur ett svart gap och kan närmast beskrivas som oroande och obehagligt, ett dimmigt mörker med en nästintill total avsaknad av ljus.

JIMMY BARDIN
Jimmy är en konstnär från sandviken som har en stor bredd i sitt utövande. Hon varierar därför ofta mellan matrial och konststilar i jakten på mer praktisk erarenhet av olika matrial och tekniker. Som person är jimmy väldigt fascinerad av livet, döden, sci-fi och fantasy, vilket är något som återspeglas i hennes kreationer.

När: Lördag 3 juni
Tid: 12.00-15.00
Plats: Foajén, Kulturcentrum, Sandviken
Entré: Fri entré
Ingen åldersgräns
Fikaförsäljning

Arrangemanget presenteras av AlternativaCultura i samarbete med Konsthallen, Kulturcentrum och med stöd från Kulturrådet.