In Darkness Entwined

Vad händer om musikern styr dansaren och vad händer om dansaren styr musikern? Hur påverkas dynamiken mellan musiker och dansare? Tillsammans med slagverkaren Sven Fredrik utforskade och improviserade ett flertal dansare detta tema under en workshop tidigare i år. Detta har nu utmynnat i ett samarbete under Alternativfesten där Sven Fredriks ljudlandskap sammanvävs med improvisationer av dansarna Aska,Mila Balero och krAaFusion (Madeleine Holmlund).

Sven Fredrik är en slagverkare som solodebuterade i Oktober 2021 med fantasifull instrumentalmusik i gränslandet mellan electronica och psychavant garde. Repertoaren härrör från hans andra soloalbum ”Through The Rosen Bridge”, en fördjupning och förfining av utforskandet mellan trummor och electronica där lekfullhet och intressanta samarbeten är ledorden.

Aska (Lisa Haglund) är en dansare som varit aktiv inom Dark Fusion i över tio år och som är baserad i Stockholm. Hon arbetar ofta med improvisation som metod i sin dans.

krAaFusion (Madeleine Holmlund) är en dansare med bakgrund inom bland annat Dark fusion och Fusion bellydance där hon senaste åren genom krAaFusion utforskat sitt dansvokabulär och försökt hitta en mer organisk dynamik i rörelser och samspel.

Mila Balero (Ludmila Chechelnytska) är en dansare och lärare i koreografi och yoga från Ukraina. Hon har en bakgrund inom folkdans och Tribal fusion och hon har framträtt med improvisation som metod i många olika sammanhang.