Allmänna villkor och mer information 2021

Allmänna villkor och mer information 2021

Lagar och bestämmelser
Festivalen förbehåller sig rätten att avvisa störande och för onyktra personer utan vidare motivering eller kompensation.

Barn
Barn under 3 år får inte gå in på delar av festivalområdet där ljud förekommer som del av föreställning under några som helst omständigheter. Målsman är ansvarig för detta. Barn som fyllt 3, men ännu inte fyllt 13 måste använda hörselkåpor eller väl utformade öronproppar om de vistas på scener för musikkonserter. Målsman ansvarar för att sitt barn använder dessa. Detta har att göra med lag och bestämmelser runt ljudvolymer vid arrangemang. Vi tillhandahåller INTE hörselkåpor, öronproppar eller motsvarande.

Tillgänglighet
Vi strävar efter största möjliga tillgänglighet för festivalens besökare.Lokalerna på Kulturcentrum är tillgänglighetsanpassade. Vi arbetar också med tillgänglighet för såväl artister som för de som arbetar med dokumentation och media, kontakta oss så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Ta gärna kontakt med oss inför eventet om du har särskilda behov så kommer vi göra vårt bästa för att hjälpa till.

Foto och film
Som gäst på Alternativfesten är du medveten om att du kan hamna på bild av andra besökare, media och/eller andra fotografer. Filmning är generellt förbjudet på festivalen av andra än festivalens filmteam. Om du vill filma krävs fotopass. Vid fotografering gäller att: fråga gärna innan du fotar en besökare. Detta för allas trivsel. Foto med blixt är förbjudet på de flesta föreställningar, gäller såväl ackrediterade fotografer som besökare. Systemkameror och avancerade kameror och optik med starka zoomlinser får inte medhas utan tillstånd/fotopass. Det kan vara möjligt att få fotopass även om du är besökare.

Filmkameror är ej tillåtna. Vi förbjuder såklart inte mobiltelefoner och pocketkameror, däremot vill vi att ni respekterar artisters och besökares integritet samt fotoförbud vid vissa föreställningar av rättighetsskäl. Tack.

För fotopass krävs att ni ansöker om tillstånd, kontakta oss. Även då kan vissa programpunkter ha fotoförbud. Press och media ansöker om ackreditering.

Mat och dryck
Viss försäljning av fika kan finnas, dock ej mat/servering.

Frågor
Har du frågor som inte besvarats ovan, tveka inte att kontakta oss.
Med reservation för ev. tillägg och ändringar.